úvodní stránka  |  kontakt   |  vyhledat
Aktuální verze: 10.00 SP10
 

 

 

 


 

 
Nastavení jazyka

Po nové instalace nebo i kdykoliv v průběhu používání programu je možné změnit nastavené aktuálně používaného jazyka. Pro změnu jazykového nastavení je třeba otevřít administrační nástroj PARTadmin, vlevo ve stromě natavit nejvyšší úroveň (Category = PARTsolutions). Ve střední části (Language) jsou pak k dispozici příslušné ovládací prvky.

 




V PARTsolutions je možné samostatně nastavit jazykové prostředí programu a dále pak jazyk katalogů, resp. popisů sloupců dat u rozměrových tabulek dílů.

Je to proto, že samotné katalogy nejsou centrálně překládány a popisy sloupců dat jsou přeloženy do hlavních světových jazyků a zpravidla do jazyku dodavatele katalogu, kterým je výrobce příslušných dílů. Všechny katalogy jsou v angličtině, velká část v němčině a ostatní jazyky jsou dle příslušnosti výrobců.

Při nastavení jazyku katalogů se přetažením položek nastavuje pořadí zobrazených jazyků. Situace na zde uvedeném příkladu bude následující:

  • zobrazí se popisy v čeÅ¡tinÄ› - pokud existují
  • pokud pÅ™edchozí jazyk pro daný katalog neexistuje, zobrazí se popisy v angličtinÄ›
  • pokud pÅ™edchozí jazyk pro daný katalog  neexistuje, zobrazí se popisy v nÄ›mčinÄ›
  • pokud pÅ™edchozí jazyk pro daný katalog  neexistuje, zobrazí se popisy v ....

Důležité upozornění nakonec:

pokud uděláte jakékoliv změny v nastavení, nezapomeňte ho ULOŽIT pomocí tlačítka s disketou nahoře v toolbaru. Veškeré změny se pak projeví při následném spuštění PARTdataMnageru.